Burgers houden inbreker woonhuis Strokel aan

De politie kreeg vanochtend een melding van een inbraak in een woning aan de Strokel in Ermelo. Volgens de melder moest de inbreker nog in de woning aanwezig zijn.  Toen de politie ter plaatse kwam probeerde de verdachte via een raam aan de achterzijde van de woning te ontsnappen. Dit lukte niet omdat familie/omstanders van de bewoners dit hadden gezien en de inbreker vasthielden. Hij is  daarna overgedragen aan de politie. Wijkagent Jelle van Heerikhuize meldt op twitter: De aangehouden verdachte gebruikte o.a. een breekijzer om de woning te betreden. In paniek vernielde hij een ruit van een achterdeur om te vluchten. De man zit in de cel en het onderzoek loopt. De aangehouden verdachte betreft een 32-jarige man uit Polen. Omdat hij geweld gebruikte tegen de arresterende bewoners is de verdenking uitgebreid naar diefstal/inbraak gevolgd door geweld. Wegens de zwaarte van het feit alsmede de omstandigheid dat de verdachte geen vaste woon-of verblijfplaats in Nederland heeft, volgt voorgeleiding bij de rechter-commissaris en de officier van justitie.