Grote brand loods milieustraat Nijkerk

Zaterdagochtend kwart over twaalf is er een grote brand uitgebroken in een loods van afvalinzamelaar Remondis op de Blekkerserf in Nijkerk. Diverse brandweerkorpsen uit de regio kwamen ter plaatse. In de loods was restafval opgeslagen. Na overleg werd er door de brandweer besloten om in eerste instantie niet te gaan blussen. Van binnenuit de brand blussen en het afval uit elkaar trekken was vanwege de enorme hitte niet mogelijk. Een aanval van buitenaf zou tot veel rookontwikkeling leiden die mogelijk richting de diverse woonwijken kon trekken. In de tussentijd werden geparkeerde vrachtwagens op het terrein in veiligheid gesteld. Na twee uur was het vuur enigszins getemperd en werd er van bovenaf begonnen met blussen.  Het nablussen zal nog enige tijd duren. De oorzaak van de brand is niet bekend.