Bestuurder vermoedelijk onder invloed van weed, belandt met bestelbus in sloot A28

Een 21-jarige man uit Roemenië raakte zaterdagavond van de wal in de sloot op de A28 tussen Putten en Ermelo en wel letterlijk. Na een éénzijdige aanrijding belandde de bestuurder met zijn bestelbus in de sloot.  Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek de man al uit zijn bus gekropen. In de ambulance werd de man uitvoerig onderzocht en bleek niet gewond. Gezien de motoriek van de bestuurder was er vermoedelijk sprake van drugsgebruik meldt wijkagent Jelle van Heerikhuize op Twitter.
 
De politie heeft de man daarop meegenomen en een speekseltest bij hem afgenomen. Uit de test bleek een vermoeden van THC oftewel, het gebruik van weed. Om verder onderzoek te kunnen doen wilde de politie bij de man een bloedproef afnemen. Via een tolk werd de procedure uitgelegd maar de man weigerde verdere medewerking.  
Hij mocht het bureau vervolgens zonder rijbewijs verlaten. Deze was in beslag genomen wegens het weigeren van de bloedproef. De bestelbus was in de tussentijd door bergingsvoertuigen uit het water gehaald en afgesleept.