GROTE HULPVERLENINGSDAG IN PUTTEN

Foto:  FotoKS

Zaterdag 2 juni vindt er een grote hulpverleningsdag plaats in Putten. Tijdens deze dag zijn er diverse hulpdiensten aanwezig, waaronder de Brandweer, Politie, Ambulancedienst, BOA’s, Koninklijke Marechaussee en Bergingsbedrijf Delta. Er is veel te doen!

Rond de brandweerkazerne  zijn verschillende kinderspelen. Zo is er een stormbaan, een puzzeltocht en er mag echt gespoten worden. Spuitgasten in de dop kunnen zo hun spuitdiploma verdienen.  Daarnaast kan iedereen kennis maken met het gereedschap van de brandweer. Ook kan iedereen leren wat te doen bij een beginnende brand in je eigen omgeving zoals een vlam in de pan.

De politie is aanwezig  met diverse eenheden. Maak kennis met de paarden van de bereden politie, de politie te water en de verschillende voertuigen, waaronder de nieuwe mobiele eenheid bus. Daarnaast geeft de Politiekapel Noord- en Oost Gelderland twee concerten bij de brandweerkazerne.

Ook is de ambulancedienst aanwezig. Het aanwezige personeel kan je alles vertellen over de ambulance en hun werkzaamheden.

De Koninklijke Marechaussee komt ook naar Putten. Kinderen kunnen zich voor een keer in de rol van een Marechaussee (politieman of vrouw) verplaatsen. Met een echt pak aan slaan ze hun boef (papa of mama) in de boeien! Wie durft dit aan? Daarnaast kan iedereen een kijkje nemen in de voertuigen waar de Koninklijke Marechaussee mee werkt.

Ook zijn er deze dag informatiestands van andere deelnemende organisaties aanwezig.

De hulpverleningsdag begint om 11:00 uur en zal om 16:00 uur afgesloten worden met een grote demonstratie van de gezamenlijke hulpdiensten.  Alles speelt zich af bij de brandweerkazerne aan de Kelnarijstraat en op het Fontanusplein.