‘Gestolen’ Ford Ka weer terecht

Dinsdagavond maakten wij op verzoek van de eigenaar melding van een gestolen Ford Ka. De man had zijn auto voor onderhoud gebracht naar een garagebedrijf in Putten maar toen hij de auto weer op wilde halen was deze van de aardbodem verdwenen. Hij deed hierop aangifte van diefstal bij de politie.

Na de nodige deelacties van de diefstal op social media bleek het allemaal om een groot misverstand te gaan. Al snel na het plaatsen op Facebook kwamen er een reactie dat iemand de auto dinsdagochtend nog in Putten had zien rijden. Even later kreeg de eigenaar een belletje van het garagebedrijf, zijn auto was terecht. Wat bleek: Het garagebedrijf had de verkeerde sleutels meegegeven aan een andere klant die een leenauto kwam halen. Die heeft dus tijdelijk rond gereden in een als gestolen geregistreerd staande auto.

De eigenaar is blij dat zijn auto weer terecht is, maar kon er dinsdagavond nog niet om lachen.