Brand in appartement, hoogstwaarschijnlijk aangestoken

Dinsdagochtend rond 04.23 kregen de hulpdiensten een melding van een woningbrand op de eerste etage van een appartementencomplex op de Breewijd in Harderwijk. De politie was als eerste ter plaatse en zij hebben geprobeerd de vlammen te doven. Op dat moment hadden de bewoners de woning al via het balkon kunnen verlaten. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. De bevelvoerder van het eerste blusvoertuig meldde al snel brandmeester. Omdat zowel een politie-agente als de drie bewoners rook hadden ingeademd werden ze gecontroleerd door opgeroepen ambulancepersoneel.

Na onderzoek is gebleken dat de brand hoogst waarschijnlijk door brandstichting is ontstaan. Wie heeft er vannacht tussen half vier en half vijf iets gezien aan de Breewijd dat hiermee te maken kan hebben? De politie wil heel graag met getuigen in contact komen.