Bewoner op tijd uit woning vol rook in Ermelo

De

brandweer van Ermelo werd zaterdagavond rond 23.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand op de Sportlaan in Ermelo. Een buurman had een brandlucht geroken en toen hij ging kijken zag hij een woning vol rook staan en belde de hulpdiensten.  De toegesnelde politie en  brandweer wisten niet of er nog bewoners in het pand aanwezig waren. Ze bonkten meerdere malen op de ramen om een eventuele bewoner te alarmeren maar kregen geen gehoor. Net voordat ze een raam of deur in wilde slaan kwam de geschrokken bewoner naar buiten.

Oorzaak bleek een vergeten pannetje op het vuur.  De brandweer ventileerde de woning en kon daarna huiswaarts keren. Omdat de persoon rook had ingeademd werd een ambulance opgeroepen en is na eerste onderzoek ter plaatse uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis gebracht.