Middelbrand houtskeletwoning Ermelo

In de nacht van zondag op maandag werd er rond half 3 brand ontdekt op de zolder van een houtskeletwoning op de Brederodelaan in Ermelo. De brandweer van Ermelo is samen met de hoogwerker van Harderwijk een buiten- en binnenaanval begonnen. De rook kwam rond de schoorsteen onder de dakpannen uit maar de brandweer had grote moeite om de brandhaard te vinden. Om 2.56 uur werd daarom het sein middelbrand gegeven. De brand bleek in de spouw van de woning te zitten. Vervolgens heeft de brandweer een deel van de dakpannen weggehaald en aan de binnenzijde werden dakdelen verwijderd om goed bij de brandhaard te kunnen kunnen komen. Om 4.15 uur is het sein brandmeester gegeven en kon de brandweer weer inpakken.

Bij het uitbreken van de brand waren drie personen in de woning aanwezig maar die zijn ongedeerd gebleven. Het huis is onbewoonbaar verklaard. Salvage handelt de schade namens de verzekeraars verder af.