Drie nieuwe brandweervrijwilligers korps Putten

Het brandweerkorps van Putten is per 1 januari uitgebreid met drie nieuwe vrijwilligers. Dennie Zwik, Harold Doppenberg en Manouchka Kaars Sijpesteijn – Derks zijn afgelopen december met vlag en wimpel geslaagd voor de aanstellingskeuring en mogen sinds deze maand bij meldingen mee uitrukken met de andere mannen. Manouchka is de eerste brandweervrouw die bij de Puttense brandweer aan de slag gaat.

Vermoedelijk in juni zullen de nieuwe vrijwilligers starten met een uitgebreid opleidingstraject bij Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Tot die tijd worden ze intern opgeleid door hun Puttense collega’s.

Post-commandant Gert Knoppersen geeft aan dat zijn korps momenteel op voldoende sterkte is. Maar gelet op het feit dat er een aantal leden behoorlijk op leeftijd zijn is er nog steeds plaats voor nieuwe leden.