Lintje voor Gerrit Grootkarzijn bij afscheid

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft vrijdagavond 8 februari een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Gerrit Grootkarzijn. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer in de brandweerkazerne. De heer Grootkarzijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerrit Grootkarzijn startte op 18-jarige leeftijd als vrijwilliger bij de brandweer in Oldebroek. Bij de brandweer in Harderwijk was hij chauffeur, bevelvoerder, instructeur, officier van dienst, lid van het bedrijfsopvangteam, leerwerkplekbegeleider en korpscommandant van de posten Harderwijk en Hierden. De afgelopen jaren nam hij al afscheid als korpscommandant en vierde zijn 40-jarig dienstjubileum. Vrijdag nam hij ook als vrijwilliger afscheid van het brandweerkorps.

Foto: Gerrit van der Heide