Chauffeur onwel, parkeert vrachtwagen schuin op de weg

Een chauffeur van een transportbedrijf uit Ermelo raakte vanochtend iets voor 5.30 uur onwel en zette zijn truck met oplegger schuin stil op de weg. De Nijkerkerstraat tussen Putten en Nijkerk was hiermee net voorbij Oldenaller in de richting van Nijkerk geblokkeerd.

Een Puttenaar die op weg was naar zijn werk zag de vrachtwagen staan. Toen hij op het raam van de cabine klopte werd er in eerste instantie niet gereageerd door de chauffeur. Nadat hij de deur openmaakte reageerde de chauffeur verward dat “hij de weg een beetje kwijt was.” Hierop besloot de Puttenaar direct om 112 te bellen.

Toen de hulpdiensten ter plaatse waren was de chauffeur alweer enigszins bij zijn positieven. Omdat de vrachtwagen gevaarlijk op de weg stond en het verkeer er toch hard om heen reed had de Puttenaar al een geel hesje aangetrokken en is het verkeer gaan regelen samen met een andere voorbijganger die toevallig een bedrijfsbus met oranje zwaailampen had.

De chauffeur is in de ambulance onderzocht. De politie had ondertussen het transportbedrijf gebeld om een andere chauffeur te sturen om de vrachtwagen weg te halen.