Auto uitgebrand, mogelijk brandstichting

ERMELO – Op de Klaverkamp in Ermelo is donderdagavond rond 19.30 uur een personenauto in brand gevlogen. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. De brandweer bluste het voertuig snel maar viel niet meer te redden. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Niet ver van de auto werd een uitgebrande fakkel gevonden. Dat is als bewijsstuk meegenomen.

Bewoners van een woning achter de brandende auto zijn uit huis gehaald omdat ze last van de rook kregen. Brandweer liet een waterwagen komen voor extra bluswater. De politie heeft het ondertussen benoemd tot plaats delict. Forensische opsporing komt morgen verder onderzoek doen. De brandweer heeft metingen verricht ondertussen metingen in het gebouw waar de rook naar toe trok.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia