Rietgedekte woning in brand

ERMELO – Zaterdagochtend is er brand uitgebroken in een woning op de N303 Hardewijkerweg in Ermelo. Het gaat om een forse woningbrand van een vrijstaande woning met rietenkap. Naast brandweeer Ermelo, Harderwijk en Nunspeet is ook de rietploeg uit Kootwijkerbroek opgeroepen voor assistentie. De N303 Harderwijkerweg was lange tijd afgesloten voor verkeer. Na een initiële binnenaanval werd de brand nu van buitenaf bestreden. Een politiehelikopter heeft enige tijd boven het object gehangen. De brand trok veel toeschouwers.

Brandweer liet rieten kap gecontroleerd afbranden zodat de andere verdiepingen bespaard bleven. De brandweer moest nog een aantal keren terugkomen om na te blussen.

De rook gaf enige overlast. Buurtbewoners werd aangeraden om uit voorzorg ramen en schakel te sluiten en aanwezige mechanische ventilatie uit.

Foto’s Donkersgoed Multimedia