Onrust na explosie bij woning

HARDERWIJK – Bij een woning op de Stakenbergerhout in Harderwijk is vanavond een knal gehoord en enige rook te zien. Daarna is er onrust ontstaan tussen buurtbewoners en de schoonvader van de eigenaar van het huis. De politehelikopter heeft enige tijd boven het object gevlogen en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse om de boel te sussen. De familie van de eigenaar ging de buurtbewoners filmen. De buurtbewoners waren hier niet van gediend waarna een persoon de camera bij de man uit de hand sloeg en er een vechtpartij ontstond.

Getuigen melden dat vooraf aan de brand een harde knal is gehoord en een auto die snel wegreed. Vermoedelijk is door een raam aan de achterzijde van de woning een brandbom naar binnen gegooid. Door de knal trilde meerdere ruiten van huizen in de buurt. Veel buurtbewoners staan momenteel op straat. De politie heeft onderzoek gedaan bij de woning en meerdere buurtbewoners gesproken.

Rond het gezin wat in de woning woont heerst al enige tijd onrust in de wijk. Eerder dit weekend is de auto van de familie beklad en banden lek gestoken. Het gezin verblijft ondertussen elders. Het pand wordt aan beide kanten bewaakt door de politie. De politie wil niet ingaan op de vraag of het om de woning gaat van de veroordeelde pedofiel die sinds kort in woonwijk Drielanden woont.  

Foto’s: Donkersgoed Multimedia