Gezin veroordeelde pedofiel vertrekt

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vernielingen die zijn gepleegd aan en in de buurt van een woning aan de Stakenbergerhout in Harderwijk in het weekend van 10 tot 12 januari. Vrijdagavond 10 januari werd een steen tegen de woning gegooid. Zaterdagavond 11 januari werden de banden van een auto die nabij de woning stond lek gestoken. Ook werd de auto besmeurd. Zondagavond 12 januari werd een ruit van de woning vernield, waarna een voorwerp naar binnen werd gegooid waarna rookontwikkeling ontstond. De politie is een onderzoek gestart en er zijn onder meer sporen veilig gesteld. Er zijn geen personen aangehouden.

Het is al enige tijd onrustig in de buurt nadat bekend werd dat in de straat een gezin was komen wonen waarvan de man veroordeeld is geweest voor een zedendelict. De gemeente heeft vervolgens een bewonersbijeenkomst georganiseerd om hierover met buurtbewoners in gesprek te gaan. De gemeente en politie keuren dat wat het afgelopen weekend is gebeurd ernstig af.

Gezin besluit te vertrekken
Naar aanleiding van deze incidenten heeft het gezin besloten niet langer in Harderwijk te willen wonen. Burgemeester Van Schaik: “Het is een heel verdrietige situatie voor zowel de buurt als het gezin. Ik besef dat de incidenten die hebben plaatsgevonden grote impact hebben op de buurt en het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners. Dit betreur ik zeer. Tevens zijn de kinderen uit het gezin van de veroordeelde man de dupe van een situatie waar zij niets aan kunnen doen. Het gezin voelt zich in de wijk niet meer op hun gemak en oriënteert zich op een nieuwe woonplek waar de kinderen toekomst kunnen hebben. Voor de korte termijn wordt een time out genomen om voor alle partijen rust te creëren.”

Buurtbewoners die vragen hebben over de situatie kunnen hiervoor terecht bij de gemeente Harderwijk.