Brandweer Ermelo uit zorgen over komende bezuinigingen

Op facebook deelt Brandweer Ermelo vanochtend haar zorgen over de geplande bezuinigingen binnen de VNOG-organisatie:

Beste inwoners en ondernemers van Ermelo: Is uw en onze veiligheid straks nog gewaarborgd?

Afgelopen weekend hadden wij een brand in een woning met rieten kap. Doordat wij direct met 2 blusvoertuigen (en 2 water-logistieke wagens) ter plaatse waren, konden wij een binnenaanval doen. De 1e ploeg gaat dan naar binnen, en de 2e auto waarborgt een veilige terugtocht en blijft de situatie observeren.

Als het aan de Veiligheidsregio ligt, dienen wij zowel een waterlogistiek-voertuig (WTS-500) als een tankautospuit (1e uitrukvoertuig!) in te leveren. In de slagvaardigheid voor bos- en natuurbrand leveren wij 50% in (!!!). En ook betekent het in geval van een ‘middelbrand’ (zoals die van afgelopen zaterdag, met 2 bluswagens), dat we afhankelijk zijn van brandweer Putten en/of Harderwijk. Maar bezuinigingen treffen ook hen: Putten moet ook auto’s inleveren. Deze situatie is voor niemand goed. Er dient veel te worden bezuinigd bij de VNOG. Het bestuur van de VNOG doet eerdaags een stemming. Wij houden ons hart vast voor de inzet-snelheid, waterwinning etc.

Wij zijn brandweervrijwilligers in Ermelo. Bieden hulp aan u, aan uw naaste en aan de omgeving. Mogelijke bezuinigingen raken ons dan ook diep.

Wij roepen via de Gemeente Ermelo de raadsleden dan ook op om TEGEN het voorstel te stemmen, zodat wij het verschil kunnen bijven maken. Dat wij bij onze zorginstellingen in geval van een calamiteit snel ter plaatse kunnen zijn met 2 auto’s. Of bij een brand in uw woning of in het centrum, dat we niet hoeven wachten op de 2e auto die dan vanuit Harderwijk of Putten moet komen.

Deelt u onze zorg? Dit is onze oproep aan alle ondernemers, inwoners en politiek van Ermelo: deelt u onze zorg? Laat u horen.

De brandweervrijwilligers van Ermelo.