Alleen Putten stemt tegen reorganisatieplan VNOG

De burgemeesters van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) hebben woensdag gestemd over de reorganisatieplannen die ze zelf hadden opgesteld. Alleen burgemeester Lambooij van de gemeente Putten stemde tegen. Dit op uitdrukkelijk verzoek van de Puttense gemeenteraad.

De afgelopen tijd was er de nodige commotie over de plannen. Brandweer Putten zou een tankautospuit moeten inleveren, Brandweer Ermelo een tankautospuit en slangenwagen en het duikteam van Harderwijk gaat mogelijk verdwijnen. Er moet bezuinigd worden om een miljoenentekort weg te werken.

Komende maart moet er een nieuw spreiding- en dekkingsplan gereed zijn. In de komende 3 tot 6 jaar wordt dan het nieuwe plan stapsgewijs ingevoerd. Mochten er in die periode problemen naar boven komen, dan wil de VNOG kijken of en hoe het anders kan.

Het VNOG heeft zojuist een officieel persbericht uitgestuurd.