Eerste coronabesmettingen in Ermelo & Harderwijk

Bij een inwoner van gemeente Ermelo en een inwoner van gemeente Harderwijk is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

Bij de inwoner van Ermelo bestaat een link met een eerder in Nederland gevonden patiënt. Deze nieuwe patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.
De inwoner van Harderwijk ligt in isolatie in het St.Jansdal ziekenhuis.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënten zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Vragen en informatie
Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op de website van de rijksoverheid http://www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM http://www.rivm.nl