Loods voor 6 maanden gesloten na 2e keer aantreffen hennepkwekerij

Burgemeester Baars van Ermelo heeft woensdagmorgen aan de Tolweg een deel van een loods voor zes maanden gesloten. Reden hiervoor is dat eerder dit jaar door de politie een hennepkwekerij ontdekt is. Op basis van het Damocles-beleid kan de burgemeester hierna overgaan tot sluiting van een gebouw.
​​​​​​​In 2017 werd in deze loods ook een hennepkwekerij gevonden. Daarom sluit deze nu voor zes maanden in plaats van drie.

Er zijn verschillende redenen waarom de burgemeester tot sluiting overgaat. Bij een hennepkwekerij is er eigenlijk altijd direct gevaar voor de omgeving. Er was stankoverlast en op basis van de hoeveelheid hennep kon worden aangenomen dat dit bedoeld was voor de handel. Daarnaast is er sprake van herhaling. De politie heeft twee verdachten aangehouden.