Onkruid wegbranden gaat fout, brand buitenkant gebouw ‘s Heerenloo

Maandagmiddag is brand ontstaan bij een pand van ‘s Heerenloo op de Enckerkamp in Ermelo. Na het wegbranden van onkruid buiten is isolatiemateriaal achter de beplating van het gebouw gaan branden. Om alle vlammen en smeulende resten te kunnen doven is de beplating op meerdere plekken door de brandweer weggebroken. De schade is aanzienlijk.


De politie was na de melding met drie voertuigen snel ter plaatse. Meerdere personen werden uit voorzorg naar buiten geleid. Vermoedelijk is er iets misgegaan bij het wegbranden van onkruid waardoor er een brand ontstond in het isolatiemateriaal achter de panelen aan de buitenkant van het gebouw.

Na metingen bleek het op meerdere plekken erg heet te zijn en sommige platen werden zwart. Het bleek dat isolatiemateriaal achter de beplating verder is gaan smeulen en op drie plekken goed heeft gebrand. De beplating is daarna op meerdere plekken gedeeltelijk verwijderd.

Foto: Donkersgoed Multimedia