Brandweer zet watergordijn op voor gaslek

De brandweer van Putten werd woensdagavond net voor middernacht opgeroepen voor een “Dienstverlening aan derden (meting)” op het terrein van Nuon op de Oude Telgterweg in Ermelo.

Op het terrein waren al enige tijd werkwerkzaamheden aan de gang en bij aankomst van de brandweer bleek er veel gas met hoge druk uit een groot verdeelstuk te komen. Liander werd in kennis gesteld en de brandweer zette een watergordijn op om het gas te verspreiden en daarmee de kans op ontploffingen te verkleinen. Omdat hiervoor veel water nodig was kwam de waterwagen van Ermelo ook ter plaatse.

Ondertussen had Putten geen dekking meer omdat de andere tankautospuit van Putten nog actief is bij de natuurbrand in Limburg. Na overleg werd besloten om korps Ermelo op te roepen en de klus over te nemen.

Rond 02.45 uur heeft Liander samen met een aannemer de afsluiter dicht gedraaid en kwam er geen gas meer bij het verdeelstuk. Het is onbekend of hierdoor ook huishoudens in de omgeving zonder gas hebben gezeten.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia