Brandweer verliest kostbare tijd door wegwerkzaamheden

Omdat er aan de weg wordt gewerkt aan de Oude Telgterweg in Ermelo zijn er mobiele verkeerslichten geplaatst die het verkeer om en om langs de werkzaamheden leiden. De brandweerkazerne van Ermelo bevindt zich op ongeveer 100 meter daar vandaan. Bij een spoedmelding moeten een aantal vrijwilligers nu soms lang wachten voordat ze bij de kazerne kunnen komen. In hun eigen voertuigen moeten ze zich namelijk houden aan de normale verkeersregels om het overige verkeer niet in gevaar te brengen.

De verkeerslichten staan aan één kant ongeveer 25 seconden op groen om vervolgens 2 minuten aan beide kanten op rood te staan voordat de andere kant groen wordt. In een situatie waar elke seconde telt is dit erg frustrerend voor de spuitgasten die pech hebben en moeten wachten.

Zondagavond hebben meerdere vrijwilligers gemiddeld meer dan een minuut staan wachten terwijl er een uitslaande brand in een chalet op de Oude Nijkerkerweg in Ermelo was. Gelukkig zijn daar geen menselijke slachtoffers bij gevallen. (Helaas wel een kat red.) De brandweerlieden zijn bang dat bij toekomstige situaties de verkeerslichten wellicht tot problemen kunnen leiden bij een Prio 1 ongevals- of brandmelding wanneer het drukker is met het overige verkeer.