Grote brand vrachtwagens Tomassen Duck-to

In de nacht van woensdag op donderdag is rond 2.45 uur brand uitgebroken op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-to op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Op het terrein staan vijf vrachtwagens plus trailer met kunststof kratten in de brand. Het vuur breidde zich uit tot grote brand en doffe knallen waren tot in de verre omgeving te horen. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden. De brandweer was alert op de omliggende bebouwing en begroeiing. Het bedrijfspand zelf liep geen gevaar op.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer heeft het vuur onder controle en heeft sein brand meester gegeven. Ook de rookontwikkeling is inmiddels sterkt verminderd, maar door nablussen kan er nog stoomvorming optreden. 5 vrachtwagens zijn verloren gegaan.

Volgens de eigenaar is de brand vermoedelijk aangestoken door dierenactivisten: ,,Op camerabeelden is te zien dat er iemand met twee jerrycans met benzine het terrein oploopt”. Op de Julianalaan stond een auto met een Belgisch kenteken geparkeerd. De politie heeft deze af laten slepen voor onderzoek.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia