Gewapende overval op tattooshop

Rond 12.45 uur heeft er volgens de politie een gewapende overval plaatsgevonden bij Tattoo Pijkie op de Hoogstraat in Harderwijk. Volgens de eigenaar van de shop kwam de dader de winkel binnenstormen en riep dat het een overval betrof. Vervolgens pakte hij een petje van de wand en sprintte de winkel uit. De medewerkers van winkels sprintte achter hem aan en hebben hem in de haven op de Strand Boulevard in het water “gejonast”. De man klom zelfstandig weer uit het water. Ondertussen was de politie gearriveerd en hebben de dader naar het bureau gebracht voor verhoor. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht en troffen de dader aan. De man is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Er zijn geen gewonden gevallen. In de haven wordt sindsdien druk gezocht naar het mogelijke steekwapen doot LTOZ (Landelijk Team Onderwater Zoekingen) van de politie. Later werd ook het duikteam van de brandweer opgeroepen en na een korte duik haalden ze een fors mes met kartelrand uit het water.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia