Zeilboot slaat om, zeiler aan boord genomen door ander vaartuig

Harderwijk – Zaterdagmiddag rond 15.15 uur werden de duikploeg van brandweer Harderwijk en KNRM Elburg gealarmeerd voor een omgeslagen zeilboot met daarop een persoon. Dit was door een getuige vanaf de dijk waargenomen. Achter eiland De Biezen was het zeilschip door een harde windruk plotseling van koers veranderd en omgeslagen. Ook brandweer Zeewolde werd gealarmeerd omdat de politie vanaf de kant had aangegeven dat het ter hoogte van de dijk in Zeewolde had plaatsgevonden. Ter plaatse aangekomen bleek de zeiler al aan boord genomen door een vaartuig die passeerde.

Een duiker is bij de zeilboot in het water gedoken en met de kracht van de boot van Harderwijk werd de zeilboot rechtgetrokken. De boot van Zeewolde heeft het zeilschip weer naar de eigen ligplaats in Zeewolde gebracht.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia