Paardentrailer slaat om op A28

ERMELO – Zaterdagmorgen rond 11.45 uur is op de A28 ter hoogte van Strand Horst een paardentrailer achter een auto omgeslagen. Het vermoedelijk éénzijdige ongeval gebeurde in de richting van Amersfoort. In de trailer zaten twee paarden die beide erg geschrokken gedrag vertonen. Eén heeft het erg zwaar en vermoedelijk ook letsel aan de achterbenen. Een dierenarts is ter plaatse gekomen om de verwondingen te bekijken. Ook is een vervangende trailer geregeld die de paarden op komt halen. De auto en de verongelukte trailer zijn door een berger opgehaald. Door het ongeval was de rechter rijbaan afgesloten en ontstond er ruim 5 km file.

UPDATE: De afrit van de A28 Strand Horst vanuit de richting Zwolle is nog even helemaal afgesloten. De dierenarts stond vast in de file. Politie agenten zijn hem met spoed op wezen halen. Het gewonde paard heeft een verdovingsspuit gekregen. Zodra hij een beetje tot rust is gekomen gaan ze hebben verplaatsen en verder onderzoeken. Het andere paard wordt terug naar Kampen gebracht waar het gezin vandaan kwam. Medewerkers van McDonalds kwamen klagen dat ze omzet misliepen omdat de afrit afgesloten was. Daarnaast zijn de agenten vanwege de afsluiting diverse malen uitgescholden door automobilisten.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia