Hulpdiensten op zoek naar vermiste surfer

Zondagavond rond 20.00 uur werd politie, brandweer en ambulance opgeroepen voor een persoon te water op Strand Horst.

Vader en zoon waren gaan surfen en de vader kwam op een gegeven moment ten val. Door de harde wind kon hij niet meer op de plank komen en dreef hij af richting de vaargeul. Een passerende motorboot pikte hem op en bracht hem naar een lager gedeelte waar hij z’n materiaal een beetje kon repareren. De zoon was z’n vader uit het oog verloren en stond aan de kant. Hij had al ruim 30 minuten niks meer gehoord en had daarom de hulpdiensten gebeld. Toen deze ter plaatse kwamen bleek de vader al veilig aan de kant te staan. De politiewagen heeft op het gras per ongeluk iets geraakt en liep schade op. Er liepen vloeistoffen onder de auto vandaan in het grind.

Donkersgoed Multimedia