Auto zoon Frank van Etten brandt volledig uit op N302 in Ermelo

ERMELO – Een personenauto is in de nacht van maandag op dinsdag tijdens het rijden op de Flevoweg (N302) ter hoogte van Ermelo in brand gevlogen. Bij aankomst van de hulpdiensten stond het voertuig in lichterlaaie. Brandweer Uddel bluste het voertuig snel maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.  Vermoedelijk is de auto door een technisch mankement rond 00.50 uur in brand gevlogen aangezien kort voor de brand uitbrak het motorstoringslampje op het dashboard van de auto was gaan branden. Twee inzittenden konden het voertuig op tijd verlaten.


De auto was bestickerd met reclame van volkszanger Frank van Etten die samen met z’n vriendin onlangs een patatzaak heeft geopend in Harderwijk. Hij zat zelf niet in het bewuste voertuig maar bleek de auto van zijn zoon te zijn, die onlangs zijn rijbewijs had behaald. De zanger kwam later wel ter plaatse om poolshoogte te nemen. Volgens Frank raakte de versnellingsbak van de auto oververhit. Op verzoek van de politie werd er nog een stukje doorgereden om de auto op een veilige plek te parkeren. Vervolgens brandde het voertuig volledig uit.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia