Automobilist zonder rijbewijs vliegt uit bocht bij werkzaamheden op stoep

Een automobilist zonder rijbewijs ia maandagochtend rond 11.45 uur uit de bocht gevlogen op de Fahrenheitstraat in Harderwijk. Op de stoep waar de auto terecht kwam waren vijf mensen bezig met werkzaamheden. Een persoon hiervan raakte lichtgewond, de anderen kwamen met de schrik vrij.

De auto kwam vanaf de Daltonstraat met hoge snelheid aanrijden. Tijdens het nemen van de bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt. De bestuurder was voor het ongeval al meerdere malen gezien en vertoonde opvallend rijgedrag. De weg is enige tijd afgesloten geweest

De bestuurder is aangehouden en naar het politiebureau gebracht om verhoord te worden. Twee andere personen die in het voertuig zaten zijn na het noteren van gegevens heengezonden. Het voertuig bleek op naam van een ander persoon te staan.

Foto’s: Donkersgoed Multimedia