Vechtpartij scholieren in speeltuin

Woensdagmiddag rond 12.30 uur had een grote groep scholieren zich verzameld in de de speeltuin aan de Smutslaan in Ermelo. Een aantal scholieren hielden hun mobieltje in de aanslag om te gaan filmen. Even later vormde zich een groep om twee jongens die met elkaar begonnen te vechten. Hoe de afspraak tot stand was gekomen is onduidelijk. Omstanders legden de vechtpartij vast op hun mobiel. Er werden rake klappen uitgedeeld waarbij de vechtersbazen ook op de grond kwamen te liggen en er werd nagetrapt. Een volwassen voorbijganger kon dit niet langer aanzien en greep in.

Ook moeders met kleine kinderen waren ongewild getuige van de vechtpartij en reageerden geschrokt. Zowel de politie als de school zijn ingelicht over dit voorval. De school gaat aan de hand van camerabeelden onderzoeken wat er precies zich heeft afgespeeld. Volgens de politie had er vorige week in Putten een gelijkwaardig tafereel plaatsgevonden.